logo

Fakta

Namn: Kicki Lindstrand

Ålder: 42 år

Bor: Eskilstuna, Sverige

Status: Gift med Martin sedan 2016

Barn: Ronja (-09), Lukas (-13) och Ebba (-16)

Husdjur: Sixten - storpudel, född april 2022

Kicki Lindstrand

Ogillar

  • Orättvisor
  • Svamp (att äta dem - leta efter dem i skogen är trevligt!)
  • Intolerans
  • Vinter
  • Spindlar
  • Telefonsamtal
  • Getingar
colors

På arbetet

Jag har arbetat som lärare/förskollärare sedan min lärarexamen 2010. Mellan 2015 och 2022 har min arbetsgivare varit Eskilstuna kommun.

Jag är mycket ambitiös och tar mitt jobb på allvar. Jag är bra på stuktur, att organisera och att ha överblick. Hela mitt liv har jag varit en problemlösare och projektledare, och jag kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Jag lär mig snabbt och är inte rädd att ta reda på saker om jag inte kan/vet själv. Jag är övertygad om att vi lär bäst i samspel med andra och relationer och kommunikation intresserar mig. Som förskollärare är jag också van vid att reflektera över mitt arbete och mina prestationer för att kunna utvecklas. Jag kan uttrycka mig väl i skrift, framför allt i svenska, men jag skriver också mycket på engelska. Flera gånger har jag fått förtroendet att skriva/redigera dokument på min arbetsplats och har skrivit t.ex. likabehandlingsplan.

Jämställdhet och demokrati har alltid varit viktigt för mig. Jag har abetat mycket med att medvetandegöra hur vi kan arbeta mot diskriminering och kränkande behandling. Alla människors lika värde oavsett enicitet, religion, genus eller sexuell läggning ligger mig varmt om hjärtat. Olikheter hjälper oss att utvecklas och jag är alltid öppen för att slå hål på mina och andras fördomar.

Att hjälpa andra att utvecklas är för mig lika viktigt som att fortsätta utvecklas själv. Jag har därför varit behörig handledare för lärarstudenter sedan 2017. 2019 startade Eskilstuna kommun ett mentorsprogram för nyanställda förskollärare i kommunen och jag blev en av fyra erfarna förskollärare som fick ansvaret för detta introduktionsprogram. Vi genomförde föreläsningar, ledde diskussionsgrupper och fick fortbildning inom ett flertal ämnen relaterade till förkskolan. Genom mentorsprogrammet och på andra arbetsrelaterade möten har jag arrangerat föreläsningar i exempelvis gruppdynamik, systematiskt kvalitetsarbete och HBTQ.

Jag kommer aldrig ångra all erfarenhet och alla fantastiska relationer åren i förskolan har givit mig, men nu är det dags att vandra längs med nya vägar!

När jag är hemma

Sedan ung ålder har jag alltid hittat projekt att engagera mig i, från min första tidning som jag sålde till mina klasskamrater i lågstadiet till skoltidningsredaktionen jag var del av i högstadiet eller när jag var moderator för Lunarstorms största klubb "Flicka-klubben" i min ungdom. Jag har varit volontär för organisationen "Svenska med baby", varit en av arrangörerna för "Barnloppis i Slagsta" samt arrangerat en manifestation för bättre arbetsvillkor i förskolan som drog till sig ca 500 deltagare. Bland annat så invgningstalade jag och överlämnade namninsamling till dåvarande utbildningsminister.

Med åren har jag lärt mig värdet av återhämtning och självreflektion, så när jag är hemma försöker jag numera därför att inte ha för många pågående projekt eller alltför mycket planerat. Jag älskar att lägga stora pussel, göra korsord eller läsa en bra bok. En film eller skogspromenad med familjen är också trevligt. I juni 2022 växte familjen då vår pudelvalp Sixten flyttade in, och han ger och mycket glädje och mys.

Som jag redan nämnt är jag bra på att strukturera och organisera, och det gäller även mitt privatliv och hur jag planerar min tid. Jag är disciplinerad när det kommer till studier eller arbete och jag ser till att slutföra det som förväntas av mig, och förhoppningsvis lite till, under arbetstid. Det är viktigt för mig att det jag levererar håller hög kvalitet. Jag arbetar snabbt och effektivt, men jag är också noggrann och ser till detaljer och "clean code".

Med tre barn och en valp så krävs mycket logistik för att få vardagen att gå ihop, och att studera på distans underlättar. Jag kan planera mina timmar så att jag kan delta i barnens aktiviteteter, gå ut med hunden, och ändå ha tillräckligt med tid att göra mina skoluppgifter. I framtiden hoppas jag därför kunna finna ett distans eller hybrid arbete som junior frontendutvecklare, alternativt ett arbete i Eskilstuna. Jag har inga problem att pendla till Stockholm, Västerås eller Örebro en eller ett par dagar i veckan, men behöver också några dagar hemma för att allting ska fungera.

Vi bor i ett radhus i utkanten av Eskilstuna. Om somrarna reser vi gärna runt med vår husvagn till olika resmål.

Varför jag kodar

I september 2021 tog jag det svåra beslutet att lämna min karriär som förskollärare bakom mig på grund av arbetsbelastningen för personal i förskolan.

Jag hade ingen aning om vad jag skulle göra istället och såg mig omkring efter olika alternativ. Min man, Martin, arbetar inom it-säkerhetsbranchen och han föreslog att kodning borde passa mig eftersom jag lär snabbt, har ett öga för struktur och har logiskt tänkande. Jag tänkte att han inte var klok. Jag hade ingen som helst erfarenhet och kände att jag inte förstod någonting om datorer och teknik, även om jag alltid varit en intresserad användare av digitala plattformar och verktyg såväl privat som i jobbsammanhang. Jag började söka information online, fråga Martin alla möjliga frågor jag kunde komma på och testade på några onlinekurser. Tanken började landa hos mig och kanske skulle kodning vara något som passade mig riktigt bra!

Under sen höst/vinter 2021 samlade jag på mig så mycket information och kunskap som jag kunde, och i januari tog jag tjänstledigt och började jag en intensivutbildnign till frontendutvecklare som gavs vid Sundsgårdens folkhögskola. Utbildningen pågick i 22 veckor och innehöll html/css/JavaScript och React samt nosade på områden som agilt arbete, SEO samt copyright. Under samma vår genomförde jag parallellt med frontendutbildningen kursen programmering 1 via Hermods, även detta på distans. Programmering 1 hade fokus på programmering i Python. Efter att jag avslutat min utbildning vid Sundsgårdens folkhögskola erbjöds jag deltidsanställning som lärarassistent på skolans it-kurser. Jag arbetar sedan hösten 2022 därför 20% med att ge studenterna feedback på sin kod samt handleda i html/css/JavaScript och React.

Jag beslöt efter detta att ta det slutgiltiga steget och avsluta min anställning som förskollärare och istället gå yrkeshögskoleutbildningen Frontendutvecklare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Utbildningen är på distans och 2 år, samt innehåller 19 veckor LIA - praktik, som ger reell arbetslivserfarenhet och ökar mina chanser att landa drömjobbet så småningom. Jag är även studeranderepresentant för utbildningen gentemot utbildningsledning.

Jag är i högsta grad fortfarande en junior, men om jag ser tillbaka på allt jag lärt mig så har jag kommit en bra bit på vägen. Hittills har jag fått kunskaper i HTML, CSS, JavaScript och React, samt grundläggande kunskaper i agilt arbete och UX/UI. Jag kan använda Sass, Figma, Git/Github med mera.

Jag har deltagit/slutfört onlinekurser i HTML/CSS, JavaScript, React och Python hos bland annat Tjejer kodar, Codecadamy, Udamy och Scrimba.

Jag vet att jag har SÅÅÅ mycket kvar att lära, men jag börjar kunna se samband och förstå hur webapplikationer, hemsidor och system kan skapar. Jag tycker det är roligt att hitta på nya projekt att genomföra och se dem få liv och bli mer interaktiva vartefter mina kunskaper växer.

Jag arbetar regelbundet på att utöka min portfolio, så om du behöver hjälp att skapa eller redigera enklare hemsidor - hör av dig

picture of code

Om "akickia"

Namnet akickia har funnits med mig sedan jag i högstadiet skulle skaffa min första egna mailadress. Mitt efternamn började på den tiden på bokstaven a, och olika varianter av Kicki A testades utan framgång. Till slut visade det sig att akickia var ledigt, och det blev då min första hotmail-adress.

Genom åren har jag använt användarnamnet akickia på de flesta sidor där jag varit medlem, allt från Lunarstorm till twitter, och mycket sällan - om någonsin - har jag mött någon annan som använt det. Jag bestämde mig därför att använda detta namn när jag skulle skaffa min egen domän.

logo

Styrkor

  • Strukturerad
  • Lär snabbt
  • Problemlösare
  • Pedagogisk
  • Noggrann
  • Diplomatisk
  • Stabil med livserfarenhet
  • Drivande

Kunskaper

  • HTML5
  • CSS3
  • JavaScript
  • React
  • TypeScript
  • AWS
  • UX/UI
  • Git and Github
  • Pedagogik
  • Kommunikation
  • med mera...

colors